Lesson 9: Properties of the Operations on Rational Numbers Time: 1.5 hours Pre-requisite Concepts Operations on rational numbers About the Lesson: The purpose of this lesson is to use properties of operations on rational numbers when adding, subtracting, multiplying and dividing rational numbers objectives: In this lesson, you are expected to 1. and illustrate the different properties of the operations on rational numbers. 2. Apply the properties in performing operations on rational numbers. Lesson Proper: I. Activity Pick a Pair 14 40 13 12 3 20 From the box above, pick the correct rational number to be placed in the spaces provided to make the equation true. 7.it it 12 4.. 20 4. 1 Answer the following questions: 1. What is the missing number in item 1? 2. How do you compare the answers in items 1 and 2 3. What about item 3? What is the missing number? 4. In item 4, what number did you multiply with 1 t get o 58
Janie paid $80 for some cupcakes. How many cupcakes did she get?
cupcakes Promotion All cupcakes at $2 each Buy 8 and get 1 free!
sdfs dfsdfsdfsdf sd fsdfsdfsdfsd
Kelvin's mass is 49 kg.
Kelvin is 25 kg lighter than Jason.
What is their total mass?
Their total mass is _______ kg.
Quesnan Na, :1 we Imeaaun shawsme numbevm banks mama: man we lmvavymzm :anuamamnaum me Imal numbev at banks mama: m Febmavyand lune wave nm lemma! m we may Whal Iranian at me Imal numbev at banks mama: m Febmaryand lune wave lemma}? (Glue yum answev m “3 slmulesl ﬁrm] 1 ‘g E
Solving Equations with Fractions a 5a To get rid of the fractions multiply by a common denominator. 4: 4, 8, 12 Multiply both sides by 8 8: 8, 16, 24 5a. (8) (8)( 2) Don't forget the distributive property (2)(3a): 5 16 6a 5a 16 a 16 This is sample question for cupcakes testing
This answer for this questrion aaaa nnnnnnnAdding and Subtracting Monomials Name: Score: Solve for each variable. 8e 7e 3x 2x c Sc 6a 6a. z (-3z) p 3p 6f 7f 2, 2 2, 2 r 12r a b a b 3a 5a 7a 3a 3c 4c y 2y x y 2x y 4x 5x 4v 5v y 4y 4r 2w 8w 5r copyright www.mathinenglish.com
Answer by aum3
The correct answer is 7
Mary has only the following 5 coins in her purse.
She takes out 3 coins from her purse and puts them into a donation tin. Which of the following could be her total donation?(1) 30?
Test answer. 100
Look at the 3 straws given to you
Place the straws at each of the correct label (A, B and C) on the piece of paper given to you
Straw A is the longest straw
Straw B is shorter than Straw C
A C B
The time shown on the clock is 15 minutes faster than the actual time.
What is the actual time?(1) 5.20
John has 9 sweets. Mary has 1 sweet
They have 10 sweets altogether
Complete the number bond below to show this number story
p = 9
p = 1
whole = 10
smile face comes next
5 + 3 = 8
3 + 5 = 8
The Correct answer is Three
a) There are _______ fish
b) There are ________ turtles
c) There is a greater number of ______ than ______ .
d) There are _______ more fish than turtles.
a) 13 fish
b) 10 turtles
c) There is a greater number of fish than turtles
d) There are 3 more fish than turtles
Mrs Ang bought a bag and paid $95 for it.
She also bought a pair of shoes.
The pair of shoes cost 3 times as much as the bag.
How much did she spend altogether?
Mrs Ang spent $380 altogether.
The correct answer is (0+7= 7)
The answer of this question is 7-4=3
Jeff, Ravi and Ali received a total of 284 stamps.
Jeff and Ravi received an equal number of stamps. Ali received 14 more stamps than Jeff.
(a) How many stamps did Jeff receive?
(b) How many stamps did Ali receive?
104 stamps recieved by Ali.
90 stamps recieved by Jeff.
4+ 5 = 9
Lisa has 2 hats. John has 5 hats
They have 7 halts altogether
Fill in the number bond below to show the number story
p = 2
whole = 7
Look at the picture below and answer question 16(a) and 16(b)
The animals are in a race
a) The ______ is the first to finish the race
b) The ______ is between the snail and the rabbit
correct answer is 9
just circle 5th from left or 4th from right.
a) Measure the length of Rectangle B using the paper clips given
b) Measure the length of Rectangle C using the cubes given
a. 2 paper clips.
b. 6 cubes.
the correct answer is 6
just draw 6 circles.
The Correct answer is 2
57 is the right answer.
4 + 5 = 9
5 + 4 = 9
Look at the 4 sets of pictures shown below
Which set has the most number of stars?(1) Set P
correct answer is 17
Circle the correct option
a) The length of the desk is longer than/shorter than 1 footprint
b) The length of Rectangle A is longer than/shorter than 1 footprint
a) Longer than
b) Shorter than
Zhiwei had 358 stamps.
His father gave him 169 more stamps.
How many stamps did Zhiwei have altogether?
Xhiwei had _______ stamps altogether.
6 x 5 = 30
1+6 = 7
Yusof cut a piece of string into 12 equal pieces.
He used 7 pieces to tie some boxes.
What fraction of the string was left?
__________ of the string was left.
5/12 of the string was left.
3/8 + 5/8 = 1
Leo and Jamie went for lunch at 1.30 p.m.. They went back home 2 hours later.
Leo and Jamie went home at ___________ p.m.
Look at the picture below and answer the question
a) There are _____ dots on the fifth card
b) The ______ card has only two dots
b) 6th card
ghj ghjghjghj ghjooooo Sprint Wi-F 100% Tuesday, June 7 U Instagram Yesterday, 10:44 PM alphabra infocus liked your photo. GO Messenger Yesterday, 10:24 PM Han Zuyderwijk: I am in Moscow now and could not reach the sites. Only after I tried with an anonymizer I could see that your websites were not actually down, but that apparently t... GO Messenger Yesterday, 10:23 PM Han Zuyderwijk: GO Messenger Yesterday, 10:23 PM Han Zuyderwijk: Hi Casey, did you know that the easy webinar com and easy webinarplugin.com domains are blocked in Russia? unlock
118 adults are going on a trip.
Each car can take only 5 adults.
All of them are to leave at the same time.
What is the least number of cars needed for the trip?
24 cars are needed for the trip.
Mrs Ho has 8 apples. She gives 3 apples to her sister. How many apples has Mrs Ho left?
Mrs Ho has apples left
Mrs Ho has 5 apples left.
8 - 3 = 5
0 5 6 9
Mrs Lim sold 55 cakes
She sold 8 more cakes than Mrs Bala
How many cakes did Mrs Bala sell?
Mrs Bala sold _______ cakes
mrs bala sold ( 55 - 8 = 47 ) cakes.
Reuben thought of a number.
He added 80 to it and then he subtracted 45 from the answer.
The final answer is 425.
What number did Reuben first think of?
390 is the number.
A 2-digit number lies between 40 and 50.
When it is divided by 4, it gives a remainder of 3.
When it is divided by 6, it gives a remainder of 1.
What is the number?
43 is the number.
Derek has $345. He has three times as much money as Nigel. How much money does Nigel have?(1) $115
Nigel has 115$ .
114 is the sum.
The ship is 45 m shorter than the lighthouse. The height of the lighthouse is __________ m.(1) 22
Mrs Lee bought 3 honeydews and 4kg of grapes for $39.
Each kilogram of grapes cost $6.
How much did the 3 honeydews cost?
The 3 honeydews cost $_________.
The 3 honeydews cost $15
Each cylinder weighs 100g.
What is the mass of the packet of milk?
The packet of milk has a mass of __________g.
600 grams is the mass of packet of milk.
The pencil is 5 units long.
Jenny has 4 stamps. Andy has 3 stamps
How many stamps do they have altogether?
They have _______ stamps altogether
Mrs Lee bought 2 apples and 6 pears
How many fruits did she buy altogether?
She bought _______fruits altogether
6+ 2 = 8
just circle eight apples.
Arrange these numbers from the greatest to the smallest and write your answers in the boxes provided
The correct answer is
10 6 3 0
There were 12 kg of flour in Container A and some flour in Container B at first.
Melinda poured 3 kg of flour from Container A into Container B. After that, both the containers had an equal amount of flour in them. How much flour was in Container B at first?
Container B contained 6 kg of flour at first.
3 units long
She spent $14 altogether.
Study the picture and fill in the blanks below.
This picture is made up of 1 rectangle, ______ semicircle and _________ triangles.
This picture is made up of 1 rectangle, 1 semicircle and 2 triangles
The missing numbers is 6.
A delivery man takes 3 hours to complete a delivery.
How much time will he need to complete 5 such deliveries?
He needs ______ hours to complete 5 such deliveries.
He needs 15 hours to complete 5 such deliveries.
Fatimah has 4 fifty-cent coins, 2 twenty-cent coins and 2 ten-cent coins
coins in her purse. How much does she have?
Fatimah has $____________.
There were 781 passengers on a train.
186 passengers got off the train at Station A.
How many passengers were on the train when it left Station A?
_____________ passengers were on the train when it left station A.
595 passengers were on the train when it left Station A.
Andy, Belle, Coen and Dylan guessed the height of the classroom.Whose guess is the most accurate?(1) Andy
Colour the sun having 9 number.
Mr. Lim has 9 baskets.
He puts 3 apples into each basket.
If 2 more apples are added to each basket, how many apples will there be in the 9 baskets?
There will be ________ apples in the 9 baskets.
The correct answer is 11 + 5 = 16
11 - 5 = 6
Look at the diagram below.
The pencil is _________ cm longer than the fork.(1) 20
3 cms is the right answer
2365 is the smallest 4 digit odd number that can be made using the digits.
1/12, 1/8, 1/5, 1/2
There are 18 pages in Tom's photo album.
He arranged 6 photos on each page.
The last 2 pages were empty.
How many photos are there in the photo album together?(1) 12
5 sweets were left unpacked.
Pencil (5 units) > needle (4 units) > key(3 units) .
just circle the third butterfly from left.
WEESH'E CURRENTLV DOWN FOR MAINTENANCE CHECK BACK soon test123 v f ' (leakwebinalpmifmy... ‘ Dashboamirasywammugin x Taxxintenmmutex Anda 1.) x\ra,yw=bim.plugin x + - m» mdiieaxywebmavmmi Wigwam“;new mdzixki u c 45w Toss in ten minutes. And our live analysis show Match Day goes Toss in ten minutes. And our live analysis show Match Day goes Register Now
This is test answer for todays
(2) 5/9 is correct answer.
D: Cylinder has 1 curved surved surface and 2 flat surfaces.
A shopkeeper sold 74 dolls
He had 25 dolls left
How many dolls did the shopkeeper have at first?
The shopkeeper had _______ dolls at first
The shopkeeper had 99 dolls at first.
74 + 25 = 99
Kevin has 4 times as many marbles as Isaac.
He has 126 more marbles than Isaac.
How many marbles does Kevin have?
Kelvin has 168 marbles.
25 is the answer
9. The table below shows the nuuber of pupils from 5 classes attending a holiday camp. The total number of students from the 5 classes was ess than 100. If they are grouped into teams of 5 pupils each, 1 pupil is left out. If they are grouped into teams of 7 pupils each, 5 pupils are left out. How many pupils are there in class 4C?
Class Number of pupils
4A 32 4B 28 4C 4D 11 4E
tick the second box.
whole = 7
Train A carries 320 passengers.
It carries 80 passengers more than Train B.
What is the total number of passengers in both trains?
Total numbers of passengers in both trains is 560.
A sharpener costs 35?. A ruler costs 45? more. How much does the ruler cost?(1) 80?
Susie made 15 dresses. Her mother gave her 4 more dresses
How many dresses did she have altogether?
She had ________ dresses altogether
She had 19 dresses together ( 15 + 4 = 19)